Novinky

PSHŠ se představí na Schole Pragensis Tak jako každý rok i v letošním školním roce má naše škola svůj stánek v Kongresovém centru ... Klub mladých diváků První představení Klubu mladých diváků v letošním školním roce se uskuteční v pátek 22. ... Divadelní představení Peter Black 2 Dne 20. 11. 2017 se celá naše škola zúčastnila divadelního představení Peter Black 2, kterou ... Akce pro rodiče žáků třídy 3. A V úterý 7. 11. 2017 připravili žáci třídy 3. A gastronomickou akci pro své rodiče a přátele. ... Magistrát hlavního města Prahy Žáci 3. ročníku navštívili v pátek 10. listopadu (třída 3. A) a v pondělí 13. listopadu (třída ... Poděkování žákyním 4. B Žákyně 4. B Anna Trávníčková, Dominika Jíšová, Martina Topolová a Nikol Margoliusová dobrovolně ... Rozpis souvislé praxe 3. A, 1. skupiny Rozpis souvislé praxe 1. skupiny třídy 3. A najdete zde. Komentovaná prohlídka Muzea Policie ČR V rámci týdne vědy a techniky se žáci třetího a čtvrtého ročníku zúčastnili komentované ... Veletrh pracovních příležitostí 25. 10. 2017 se žáci 4. A a 4. B zúčastnili veletrhu pracovních příležitostí Profesia days. ... Plán na měsíc listopad Měsíční plán na listopad najdete zde. 3. A v České mincovně Ve středu 1. listopadu 2017 jsme spolu s paní profesorkou Martinou Spěvákovou navštívili Českou ... Rozpis souvislé praxe 4. B Rozpis souvislé praxe třídy 4. B najdete zde.

» Archiv
 

Žáci 1.A na školení přípravy kávy

Žáci 1.A se spolu s ředitelkou školy Mgr. Svobodovu zúčastnili 11. února 2015 semináře baristů – „Škola kávy Segafredo Zanetti“.

Školité: Ing. Petra Knapová (vedoucí Scuola di barista) a Miroslav Splavec (vedoucí oblastního prodeje)
Email: praha@segafredo.cz

Programová náplň semináře:
- informace o historii a vývoji firmy Segafredo Zanetti a její zastoupení v ČR a ve světě
- pěstování, produkce, jednotlivé odrůdy a úprava kávových zrn pro specifické využití
- skladování, balení a uchování produktů
- seznámení s jednotlivými typy moderních kávovarů
- seznámení s hlavními zásadami přípravy kvalitního nápoje tzv. 5M
- možnost degustace správně připraveného nápoje
- inventář potřebný pro přípravu kvalitní kávy, seznámení s jeho používáním
- praktické procvičení – mletí kávy, správné nastavení jednotlivých parametrů, příprava kávy, příprava správné kvalitní mléčné pěny, zdobení kávy, vhodná volba inventáře pro přípravu kávy ( šálky, konvičky,lžičky, doplňky ke kávě), servis, dodržení hyg. a bezpečnostních pravidel při přípravě, údržba technologie po skončení provozu (pravidelná údržba kávovaru, denní údržba).
- kvízové otázky z teoretické i praktické přípravy z osvojených vědomostí a dovedností

Na závěr všichni absolventi semináře obdrželi certifikát.

Přílohy

 

© 2009 První soukromá hotelová škola, spol. s r. o.       |       Svídnická 506, 181 00 Praha 8       |       info@pshs.cz | +420 283 101 141             Design:Neofema s.r.o.