Novinky

Nejlépe nadekorovaný vánoční stůl Naše škola je přihlášena do soutěže NEJLÉPE NADEKOROVANÝ VÁNOČNÍ STŮL, která proběhne ... Rozpis souvislé praxe 3. A, 2. skupiny Rozpis souvislé praxe 3. A, 2. skupiny najdete zde. Klub mladých diváků První představení Klubu mladých diváků v letošním školním roce se uskuteční v pátek 22. ... Divadelní představení Peter Black 2 Dne 20. 11. 2017 se celá naše škola zúčastnila divadelního představení Peter Black 2, kterou ... Akce pro rodiče žáků třídy 3. A V úterý 7. 11. 2017 připravili žáci třídy 3. A gastronomickou akci pro své rodiče a přátele. ... Magistrát hlavního města Prahy Žáci 3. ročníku navštívili v pátek 10. listopadu (třída 3. A) a v pondělí 13. listopadu (třída ... Poděkování žákyním 4. B Žákyně 4. B Anna Trávníčková, Dominika Jíšová, Martina Topolová a Nikol Margoliusová dobrovolně ... Rozpis souvislé praxe 3. A, 1. skupiny Rozpis souvislé praxe 1. skupiny třídy 3. A najdete zde. Komentovaná prohlídka Muzea Policie ČR V rámci týdne vědy a techniky se žáci třetího a čtvrtého ročníku zúčastnili komentované ... Veletrh pracovních příležitostí 25. 10. 2017 se žáci 4. A a 4. B zúčastnili veletrhu pracovních příležitostí Profesia days. ... Plán na měsíc listopad Měsíční plán na listopad najdete zde. 3. A v České mincovně Ve středu 1. listopadu 2017 jsme spolu s paní profesorkou Martinou Spěvákovou navštívili Českou ...

» Archiv
 

Školení v odbornosti přípravy kávy

Žáci 1.A ve dnech 23.4.2014 a 30.4.2014 absolvovali seminář baristů – „Škola kávy Segafredo Zanetti“. 

Školitel: Miroslav Splavec
 Email: praha@segafredo.cz 

Programová náplň semináře: 
- informace o historii a vývoji firmy Segafredo Zanetti a její zastoupení v ČR a ve světě
- pěstování, produkce, jednotlivé odrůdy a úprava kávových zrn pro specifické využití 
- skladování, balení a uchování produktů
- seznámení s jednotlivými typy moderních kávovarů
- seznámení s hlavními zásadami přípravy kvalitního nápoje tzv. 5M 
- možnost degustace správně připraveného nápoje 
- inventář potřebný pro přípravu kvalitní kávy, seznámení s jeho používáním 
- praktické procvičení – mletí kávy, správné nastavení jednotlivých parametrů, příprava kávy, příprava správné kvalitní mléčné pěny, zdobení kávy, vhodná volba inventáře pro přípravu kávy ( šálky, konvičky,lžičky, doplňky ke kávě), servis, dodržení hyg. a bezpečnostních pravidel při přípravě, údržba technologie po skončení provozu (pravidelná údržba kávovaru, denní údržba).
 - kvízové otázky z teoretické i praktické přípravy z osvojených vědomostí a dovedností 

Na závěr všichni absolventi semináře obdrželi certifikát.

Ing. Helena Buřičová

 

Generální partneři


© 2009 První soukromá hotelová škola, spol. s r. o.       |       Svídnická 506, 181 00 Praha 8       |       info@pshs.cz | +420 283 101 141             Design:Neofema s.r.o.