Novinky

Oznámení o vyhlášení ředitelského volna Oznámení o vyhlášení ředitelského volna pro První soukromou hotelovou školu, spol. s r. ... Rozpis souvislé praxe 2. A, 2. skupiny Rozpis souvislé praxe 2. A, 2. skupiny najdete zde. Švýcarsko - průvodcovská a gastronomická akce Žáci PSHŠ se v těchto dnech účastní spolu se studenty VŠH zájezdu do Švýcarska. Akce se koná ... 2. A na exkurzi v Zoo Praha Dne 6. dubna 2018 žáci 2. ročníku absolvovali projektový den v pražské zoo, který byl zaměřen ... Gastronomická exkurze třídy 2. A Třída 2. A se v pondělí 26. 3. zúčastnila gastronomické exkurze do indické restaurace Namaste ... Akce pro rodiče žáků 1. A Dne 20. 3. 2018 připravili žáci 1. ročníku v prostorách gastronomického střediska pro své rodinné ... Celostátní konverzační soutěž v anglickém jazyce Ve dnech 22. - 23. března se v Poděbradech konal 20. ročník celostátní konverzační soutěže ... Plán na měsíc duben Plán na měsíc duben najdete zde. Klub mladých diváků V dubnu se členové Klubu mladých diváků sejdou ve čtvrtek 5. 4. v 19. 00 v Divadle Na Fidlovačce, ... Výstava FOR Habitat Dne 22. 3. 2018 se žáci 3. B a 2. A zúčastnili v rámci odpolední výuky výstavy FOR Habitat na ... Literární soutěž o cenu Filipa Venclíka Ve středu 21. března se žáci Jana Králová, Hana Adámková (2. A), Anna Kharishyna, Ivana Husáková, ... Baristický kurz Ve dnech 26. 2. - 1. 3. se v prostorách PSHŠ koná baristický kurz. Rozpis žáků v jednotlivých ...

» Archiv
 

Gastronomie (technologie přípravy pokrmů, technika obsluhy a služeb, nauka o potravinách, nauka o výživě)

http://www.sto126.wbs.cz/ (Informace od historie stolničení přes inventář, gastronomické pravidla až po hotelový provoz)

http://www.chovani.eu/ (Přehledné informace o stolování a chování ve společnosti)

http://www.stolniceni.cz/ (Základní informace k technice obsluhy)

http://www.vareni.cz/ (Inspirace, co můžete uvařit, a téma s jídlem a stravováním spojené. Výrazná upoutávka na titulní straně upozorňuje na právě aktuální téma. Ovládací prvky usnadňují orientaci i pro méně zkušené uživatele.)

http://www.viscojis.cz/ (Poutavé informace o jídle, jeho hrozbách, alternativách a jeho nakupování. O zpracování potravin a vhodných pohybových aktivitách. Naleznete zde obecná výživová doporučení dle věku dítěte, potravinovou pyramidu a další zajímavosti nejen z oblasti zdravé výživy.)

http://www.idealni.cz/ (Portál nabízí ucelené a přehledné informace na téma poruch příjmu potravy, vybrané a ověřené kontakty na odbornou pomoc, doporučenou literaturu, možnost vyměnit si zkušenosti v největším diskusním fóru na dané téma, unikátní online služby – orientační testy, výpočet BMI (odhadu tělesné hmotnosti) s normami i pro děti už od 1 roku, informace o některých odborných akcích.)

http://www.vychovakezdravi.cz/ (Přehledně poskytují informace zaměřené na výchovu ke zdraví, ke zdravému životnímu stylu a k prevenci onemocnění; na preventivní aktivity realizované regionálně i na celostátní úrovni.)

http://www.zachranny-kruh.cz/flash/prirucka/ (Interaktivní příručka první pomoci: základní pravidla PP, jak přivolat pomoc, stavy bezprostředně ohrožující život, výkony zachraňující život, dopravní nehoda, poranění páteře, úraz elektrickým proudem, tonutí, tepelná poranění, otravy, poranění oka, pokousání zvířetem, epileptický záchvat, otřes mozku, astma, cukrovka, poranění vnitřních orgánů, krvácení a více.

http://www.gastroprofesor.cz/clanky/co-je-GastroProfesor (GastroProfesor je nějvětší on-line zdroj informací v českém a slovenském jazyce, které potřebujete pro úspěšné a efektivní řízení vašeho baru, restaurace nebo kavárny. Provozovatelem portálu je společnost LINKMAN MEDIA s.r.o., vydavatel časopisu Barlife)

 

Generální partneři


© 2009 První soukromá hotelová škola, spol. s r. o.       |       Svídnická 506, 181 00 Praha 8       |       info@pshs.cz | +420 283 101 141             Design:Neofema s.r.o.